Home » Thema’s » Wonen

Wonen

Het thema waar we mee aan de slag gaan, gaat over wonen. Uw kind kent vast en zeker alle plekjes in huis heel goed. We bouwen met blokken, maken zelf een huisje om in te spelen en bekijken echte huizen. We gaan praten over wat we doen in de keuken, de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer en in de hal. De kinderen zingen, spelen en praten en richten een huishoek in.

Doet u thuis mee?
U kunt samen met uw kind praten over wat u in huis allemaal doet. U kunt allerlei plekjes in het huis gaan zoeken en laten ontdekken. Samen de keuken opruimen of laat uw kind helpen bij het opmaken van het bed en andere klusjes in huis. Zo vergroot u de betrokkenheid en de woordenschat. Ook een eigen huisje maken samen met uw kind met dekens en stoelen vinden ze leuk om te doen.
Woorden en begrippen:
De woorden en begrippen die de kinderen leren, staan in de bijgevoegde woordenlijst. Zo ziet u per week waar we aan werken en kunt u thuis de woorden ook met uw peuter oefenen.

Spelen met uw kind:
U kunt met uw kind verstoppertje spelen en allerlei hoeken in huis laten ontdekken.
Ook spelen met een poppenhuis past goed bij het thema. Ook kunt u met blokken gaan bouwen.
Tijdens het spelen praat u samen met uw kind over wat jullie doen en ervaren.
Liedje:
“In Holland staat een huis”
Zing samen met uw kind het liedje en kies om de beurt wie er in het huis wonen. Dat kunnen natuurlijk ook huisdieren zijn!
Voorlezen:

We lezen o.a. voor uit “Waar ben je kleine beer?” Grote beer maakt het huis schoon en kleine beer gaat buiten spelen.

Ook lezen we voor uit “Kleine muis zoekt een huis”. Kleine muis wil een groter huis en gaat op zoek.