Home » Lente

Lente

Het thema waar we mee bezig gaan gaat over “Lente”. We beginnen  met het seizoen Lente. We gaan in op het verschil tussen de winter en lente en we laten de kinderen de natuur beleven door takken te voelen met knoppen en blaadjes die uitlopen. We verkennen in de tweede en derde week alles rondom Pasen: de paashaas, paaseieren, we maken eiersalade, de kip en het kuikentje en hoe dat uit een ei komt. Dan gaan we de natuur in de lente verkennen. Misschien ontdekken we een vogelnestje. We kijken hoe bloemen groeien uit een bloembol. We maken een lentetafel en praten over jonge dieren in de lente. Uw kind leert liedjes en versjes over Pasen, bloemen, (jonge) dieren.

Doet u thuis mee?

Ontdek de Lente met uw kind!
Ga samen naar de kinderboerderij en ontdek welke dieren daar wonen. Met het bijgevoegde activiteiten blad kunt u samen met uw kind aan de slag. Ook tijdens een mooie wandeling samen uw kind valt veel te zien.

Liedjes:

Rode stippen op een ei
En een mooie strip erbij,
Ik heb een ei voor jou
En een ei voor mij
Welke kleur kies jij?

Een koetje en een kalfje
Die liepen in de wei.
Toen kwam er een heel dik varkentje voorbij.
Dat zei… dat zei.
Geef dat kalfje maar aan mij.
Nee zei de koe; boe, boe, boe.
Nee zei de koe; boe, boe, boe.
Dat kalfje is van mij.

Voorlezen:

We lezen voor uit “Dotties eieren”, “Dottie’s kuikens” “Anna en de Lente” en “Anna op de boerderij”

Spelen met je kind:

U kunt samen met uw kind naar beestjes zoeken en die van dichtbij bekijken.
U vertelt het kind over de pootjes en de vleugels en hoe het diertje loopt en vliegt. Vraag uw kind maar eens of het zo’n diertje wil tekenen.