Home » Thema’s » Feest in December

Feest in December

Uw peuter kijkt uit naar de feesten die komen gaan. Sinterklaas en Kerst. Het is een Het is een spannende periode voor de kinderen maar vooral gezellig. Wanneer Sinterklaas is aangekomen beginnen we met het project Sinterklaas. We spelen de aankomst, zingen liedjes, leren versjes, we pakken cadeautjes in. Na de Sinterklaastijd gaan we de klas in kerstsfeer brengen. We versieren een kerstboom, lezen mooie verhalen voor en we kijken iedere dag hoe lang het nog duurt tot het Kerstmis is.

Wat kunt u thuis doen:
Lees samen met uw kind boeken over Sinterklaas.
Deze periode kan voor kinderen erg spannend zijn. Op de website van de 3+ groep vind u onder het kopje “Nieuws” tips van Loes. Als u daar op klikt vind u tips over het Sinterklaasfeest. De periode voor Kerst is vaak heel gezellig. Laat uw kind helpen met het versieren van de kerstboom. Bak samen koekjes voor het kerstfeest.

Woorden en begrippen:
Sinterklaas: o.a. Piet, de zak, de pepernoten, strooien, de staf, het paard, de wortel, de boot, de schoorsteen, inpakken, het pakje, de baard, de mijter, zwaaien, veel, weinig, groot, klein.

Kerst: De kerstboom, de slinger, de piek, versieren, de lampjes, wit, groen, de ster.
eten, koken, de pan, de vork, de lepel, de snoepjes, aan tafel, mooi, de spiegel, hoog, laag, lang, kort, dun, dik. Zie ook de brief met woorden en doelen.

Spelen met uw kind:
Maak met uw kind een tekening voor Sinterklaas, zet de schoen en zing sinterklaasliedjes.
Bak samen pepernoten en neem uw kind mee naar de winkel om alles te kopen wat u nodig heeft. Door dit samen te doen en veel te praten met uw kind leert uw kind veel nieuwe begrippen.
Versier samen met uw kind de kerstboom. Ga samen boodschappen doen en bekijk de mooie versierde etalages. Benoem en vertel uw kind wat u allemaal ziet, zo leert uw kind veel nieuwe woorden. Liedjes: o.a.
Zie ginds komt de stoomboot
Sinterklaasje kom toch binnen

O dennenboom
Kling klokje klingeling

Voorlezen:

Sinterklaas
We lezen o.a. voor uit het prentenboek.
“Lieve Sinterklaas”. Dit boek gaat
over Anna die samen met haar moeder
naar Sinterklaas gaat en kriebels in haar buik krijgt.

Kerst
We lezen o.a. voor uit het prentenboek “Fien en Milo” . Fien en Milo gaan samen een kerstboom halen en versieren, maar opeens is Milo zoek. Waar is hij toch??
Activiteiten:

Sinterklaasfeest:
Vrijdag 4 december vieren we Sinterklaasfeest. Zie ook de sinterklaasbrief.

Bloemschikken:
Op dinsdag 8 december kunt u samen met andere ouders een mooi bloemstuk maken. De uitnodiging hiervoor heeft u inmiddels ontvangen

Kerstfeest:
Op donderdag 17 december sluiten we samen met de Twijn en de Griffel het jaar af met een kerstdiner. U krijgt hierover nog nader bericht.

Kerstvakantie:
21 december 2015 t/m 3 januari 2016.
Op 4 januari starten we weer

Wij wensen iedereen fijne
feestdagen!