Home » Thema’s » Welkom

Welkom

Beste ouders,
Welkom voor iedereen in het nieuwe schooljaar. Na een lange zomervakantie is uw kind weer van harte welkom bij ons. Uw kind mag meedoen en spelen met andere kinderen. Zo leren we elkaar goed kennen. We doen samen spelletjes, we gaan de ruimte samen ontdekken, we leren wat wel mag en niet kan en we maken het samen gezellig in de groep. Zo wordt uw kind vertrouwd met de peuterspeelzaal en de leidsters.
We gaan er weer een fijn schooljaar van maken.

Wat kunt u thuis doen:
Praat samen met uw kind over wat er allemaal te doen is op de peuterspeelzaal. Geef uw kind een veilig gevoel door uw kind te brengen in de groep en even te spelen met uw kind. Zo went uw kind langzaam aan de peuterspeelzaal en het afscheid nemen van u.

Woorden en begrippen:
Welkom, goedemorgen, de juf, het vriendje, het vriendinnetje, het fruit, de beker, de wc, de gang, de gymzaal, mama, papa, dag, knuffel, zwaaien.
De bouwhoek, de huishoek, de stoel, de tafel, de kast, de kapstok, de jas, de tas, het prentenboek, het speelgoed, opruimen.
Rood, geel, blauw, groen
Vierkant, cirkel
Tellen, veel weinig

Spelen met uw kind:
U kunt samen met uw kind regels aanleren zoals speelgoed opruimen, de jas zelf ophangen en pakken, de tas meenemen en samen inpakken.
Ook mag uw kind foto’s meenemen van hem/haar zelf of die van papa en mama, broertjes en zusjes. Zie ook de ouderactiviteit hiernaast.

Liedje:
Dag papa, dag mama, ik ga lekker aan de slag
Ik blijf bij de juffen en ik zwaai jou gedag

Voorlezen:
We lezen voor uit de prentenboeken:
“Kiki gaat naar school”. “Anna ruimt op”.

Mededelingen:
• Op donderdag 2 juli heeft juf Laura voorlopig afscheid in de 3+ groep genomen omdat ze in de zomervakantie met zwangerschapsverlof is gegaan. De meeste ouders hebben al kennis gemaakt met haar vervangster Carine Haamberg, pedagogisch medewerkster van het Kinderatelier. Carine gaat na 1 week te hebben gewerkt in de 3+ groep nog 3 weken op vakantie. Deze 3 weken vervangt een collega van het Kinderatelier, Marije Hendriks, haar. Marije komt donderdag kennis maken. Na de kerstvakantie komt juf Laura terug.
• Binnenkort start Annemarie Hannink van de VVE-thuis met de informatieochtenden over de VVE-thuis bijeenkomsten. U krijgt hierover bericht wanneer de informatieochtend voor de 3+ groep is. Wij hopen dat alle ouders hierbij aanwezig kunnen zijn.
De VVE-thuis bijeenkomsten krijgen vanaf dit jaar een andere invulling. Een gedeelte zal bijv. ook gewoon in de groep worden gedaan. Dit alles is bedoeld om ouders nog meer te betrekken bij de thema’s die de kinderen in de groep krijgen, zodat zij ook thuis met hun kind aan de slag kunnen. Ook op de peuterspeelzaal en op de beide basisscholen de Twijn en de Griffel wordt met het VVE-thuis programma gewerkt. Het programma loopt zelfs tot aan groep 3, waar u tips krijgt om uw kind thuis te ondersteunen bij het leren lezen.